maanantai 4. heinäkuuta 2011

Paperinukke muistikirja

Sellainen on oltava aina käden ulottuvilla. Aina mukana, jopa maidon haku reissulla. Koskaan ei tiedä milloin idea tupsahtaa mieleen. Ja jos sitä et heti piirrä/kirjoita ylös niin tottakai se unohtuu, ja sekös harmittaa! Joten, aina on oltava jonkinmoinen muisti/-ideakirja tai sketchbook mukana. Tai vähintään purkkapaperi ja lyikkärin pätkä. Jotain.

Rakas Husbändi ilahdutti synttäripäivänäni antamallaan lahjalla. Paperinukke muistikirja voi kuulostaa oudolta, mutta on mitä loistavin ideoiden kerryttäjä ja kerääjä. Kirjassa on esitelty 1920-luvulta 1950-luvulle asti muotia paperinukkemaisessa muodossa. Ihan loistava idea ja herkullinen toteutus! Kyseinen aikaväli (oikeastaan lemppari aikavälini alkaa 1900-luvun alusta) on mielestäni parasta aikaa muodin rintamalla. Vaatteet ovat herkullisen hykerryttäviä, naisellisia, kauniita. Materiaalit ja värit, printit, silhuetit. Ah, täydellistä.

Suurin osa kirjasta on tyhjiä sivuja täynnä (90 sivua), innoittamassa omiin muotiluomuksiin ja ideoiden keräämiseen. Olen silitellyt kirjan kantta ja katsellut Minna Anttilan laatimia piirroksia hartaudella. En ole hennonut käyttää kirjaa, ennen kuin eilen. Päätin ryhtyä toimeen ja aloittaa kirjan täyttämisen muutamalla lehtileikkeellä. Minusta on vastustamatonta olla leikkaamatta lehdestä herkullisia kuvia tai jutun aiheita, jos niitä silmiini sattuuu. On helpompi leikata kuvat omiin arkistoihin kuin antaa niiden olla siinä missä ovat, koska en kuitenkaan kohta muista missä lehdessä mitäkin näin. Helpompi ja hermoja säästävä keino on tarttua toimeen ja leikata/repiä kuva/aihe heti talteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista